Întrebări pe care să ți le pui în calitate de „consumator spiritual“ (de Steven Hassan)https://www.cultwatch.ro/intrebari-pe-care-sa-ti-le-pui-in-calitate-de-consumator-spiritual-de-steven-hassan/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Cu toții suntem conștienți de pericolele ce apar atunci când înălțăm o persoană pe un piedestal și de dezamăgirea care le însoțește aproape inevitabil. În ziua de azi, puțini oameni mai sunt ignoranți în ce privește pericolele și influența coruptă a dogmei, a dependenței și a abuzului de putere. Sectarianismul, separarea și prozelitismul agresiv se pot transforma foarte ușor în fanatism, autoritarism și chiar fascism. Totuși, suntem la fel de conștienți de bucuriile mult mai subtile, care aproape creează dependență, de a crede, de a ne implica, și de tristețile și dezamăgirile care, mult prea des, vin la pachet cu acestea? Suntem conștienți de tentația de a ne preda unei ființe aparent mai mare decât noi, de siguranța și alinarea date de sentimentele de apartenență, conformare sau implicare?

Întrebări generale legate de lider
Întrebări legate de caracterul liderului
Întrebări legate de pretențiile liderului
Întrebări legate de trecutul liderului
Întrebări legate de comportamentul liderului
Întrebări legate de libertatea adepților de a gândi
Întrebări legate de organizație
Întrebări legate de imunitatea liderului

Sursa: https://freedomofmind.com//Media/Questionstoask.php Fragment preluat din articolul Spiritual Responsibility: Avoiding Abuses and Pitfalls Along the Path, de Steven Hassan M.Ed, LMHC, NCC și Lama Surya Das. Copyright © Freedom of Mind Resource Center 1995, 2004.