Cele 12 reguli ale șarlatanului din fruntea comunității (de Peter Forde)https://www.cultwatch.ro/cele-12-reguli-ale-sarlatanului-din-fruntea-comunitatii-de-peter-forde/
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

1. Ceea ce ai îmi aparține mie, iar ceea ce am eu îmi aparține tot mie. (Aceasta e regula numărul unu impusă prin forță, deoarece marea majoritate a oamenilor se așteaptă să o vadă și e ceea ce îi face să stea deoparte.)

2. Te dețin și pe tine, iar tu nu îți aparții ție însuși, din moment ce ai jurat să fii sluga mea ascultătoare. Te voi considera răspunzător de acest jurământ chiar și după ce mă vei părăsi.

3. Trebuie să fii blând și ascultător, niciodată nervos, și să-mi ceri voie încontinuu ca să exiști.

4. Pot să fac orice vreau, pentru că eu sunt liderul – darul lui Dumnezeu pentru omenire. Sunt nedemocratic, de necondamnat. Sunt reprezentantul Duhului Sfânt (înlocuiește asta cu ce vrei tu, dar nu uita că liderul rămâne în mod obligatoriu „darul lui Dumnezeu pentru omenire“).

5. Comunitatea există de fapt din aceste motive: Dă-mi putere asupra ta; Fă o grămadă de bani pentru mine; Fă-mă puternic în lume; Flatează-mi vanitatea; Flatează-mi vanitatea încă o dată; Exiști, din când în când, doar pentru a-mi umfla ego-ul.

6. La cea mai mică aluzie de critică la adresa mea, ai plecat! Recitește regula #1. Asta include și partenerul tău de viață, copiii și familia. (Șarlatanii încearcă să pună pe primul loc regula de a nu îi critica, și să o scoată foarte tare în evidență.)

7. Toți cei care mă critică sunt păcătoși și urmează calea lumii. (Trăsătura fiecărui șarlatan este că își acuză în mod anticipat supușii de ceea ce face el însuși, pentru a-și deruta oponenții.)

8. Membrii trebuie să-și mărturisească păcatele mie, de preferat în timp ce îi înregistrez, ca mai apoi să le folosesc mărturisirile pentru a-i obliga să mi se supună cu smerenie și pentru a-i defăima și a-i șantaja în caz că se întâmplă să plece sau să spună ceva împotriva mea.

9. Membrii trebuie să depindă de mine până în punctul în care să nu mai fie în stare să se descurce singuri în cazul în care pleacă. Asta se aplică în special copiilor membrilor.

10. Prioritatea loialității tale este aceasta: A) eu; B) Dumnezeu, adică tot eu din moment ce eu sunt reprezentantul său; C) comunitatea, adică tot eu din moment ce comunitatea există ca să îmi slujească; D) partenerului de viață și copiilor, dar ar trebui să îți urăști rudele și familia, iar relația cu mine să fie mai importantă decât ei.

11. E bine să minți legat de cine suntem și ce reprezentăm noi de fapt. Vorbesc întruna despre pietate și morală doar pentru că eu nu trebuie să pun în practică ceea ce predic – acele reguli sunt pentru TINE!

12. Oamenii care-mi anihilează dușmanii fără să cadă nicio vină asupra mea sunt buni candidați pentru avansare în grad și pentru a primi oarecum o parte din puterea mea, fiind, desigur, întotdeauna conștienți cine este șeful.

Așa sunt împlinite poruncile lui Isus și așa este promovată Împărăția Cerului.